* Klassieke ontspanningsmassage 
* Ayurvedische massage
* Voetreflex massage  (onderdeel van Ayurvedische massage)
* Handreflex massage (onderdeel van Ayurvedische massage)
* Indian Head massage
* Zwangerschapsmassage
* Baby massage
* Gecombineerde massage  (onderdeel van Ayurvedische, Ontspanning en Chakra massage)
* Stoel massage


Klassieke ontspanningsmassage, de oplossing bij rug- en nekklachten!

De klassieke massage is de oudste therapie die de mens kent. Deze massage vorm werd al 5000 jaar geleden toegepast in het Midden en Verre Oosten. Vanaf 1900 werd de klassieke massage steeds populairder in Europa en sindsdien is de klassieke massage uitgegroeid tot de behandelmethode ter verbetering en behoud van de gezondheid. Door gebruik te maken van verschillende handgrepen en technieken treedt een ontspannen gevoel op en vindt een verbetering plaats van zowel fysieke als psychische klachten. 

Een klassieke massage kan helpen bij de volgende pijn klachten:

• rugpijn en nekpijn
• sport- blessures
• spierpijn
• gevoelloze lichaamsdelen ten gevolge van kou en/of een slechte doorbloeding
• gewrichtspijn

Klassieke massage verbetert bovendien de algehele lichamelijke conditie en het vergroot de mate van bewegelijkheid (met name bij ouderen). 

Klassieke ontspanningsmassage:

± 30 minuten = € 25,-
± 45 minuten = € 35,-
± 60 minuten = € 45,-

Hand, voet of hoofd/gezicht massage ± 35 minuten = € 25,-


Ayurvedische massage

Wat is ayurveda?

Ayurveda is letterlijk: de kunst van het leven. Het is een oeroude Indiase gezondheidsleer die geheel uitgaat van het streven naar balans en harmonie. Uitgangspunt is dat ieder mens zijn eigen basisconstitutie heeft. Het is de basis die bepaalt of iemand in balans is. Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd, gezicht, armen, handen en voeten meegenomen worden. 

De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha’s en het reinigen van de weefsels en kanalen. De 3 dosha’s zijn Vata, Pitta en Kapha en zijn opgebouwd uit 5 elementen namelijk ether, lucht, vuur, water en aarde. 

Ayurvedische massage:

- Algehele lichaam ±120 minuten (inclusief hoofd/gezicht) = € 85,- 
- Algehele lichaam ±90 minuten (exclusief hoofd/gezicht) = € 70,- 
- Deel massage ±60 minuten = € 50,-
- Deel massage ±45 minuten = € 40,-

Hand of voetreflex massage ±35 minuten = € 25,-

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Deze massage werkt diep ontspannend en vitaliserend, op lichaam en geest. Er wordt gewerkt met natuurzuivere olie, zo nodig aangevuld met zuivere etherische olie, afhankelijk van uw situatie en uw dosha. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s, heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect.

Voorbeeld van de algehele lichaamsmassage van 90 minuten:

De cliënt ligt op de buik op de massagetafel, het lichaam toegedekt met handdoeken. De massage begint met de billen/bekken. Met behulp van bepaalde grepen wordt de olie ingebracht. Daarna zijn de achterkant van de beide benen aan de beurt. De cliënt wordt gevraagd om zich om te keren, weer onder de handoeken gelegd, waarna de voorkant van de benen en voeten aan bod komen. Weer draait de client zich om en ga ik verder met de bekken, rug en schouders. De cliënt wordt gevraagd zich weer om te keren, weer onder de handdoeken gelegd, waarna het bovenlichaam aan de hele voorzijde wordt gemasseerd, inclusief de armen en handen. 

Bij de algehele lichaamsmassage van 120 minuten wordt het hoofd en gezicht gemasseerd. Hierbij wordt een andere olie gebruikt. Bij de hoofdmassage worden enkele subtiele energiepunten aangeraakt. Hierdoor kom je in een extra diepe ontspanning terecht. 

Waarom een ayurvedische massage ? 

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. Bij regelmatige toepassing helpt massage de lichamelijke, geestelijke en spirituele functies te bevorderen. 

De voordelen van een ayurvedische massage zijn;

• Stress verminderend
• Revitaliseert het lichaam en vermindert vermoeidheid
• Verhoogt de weerstand tegen ziekten en kwalen
• Het bevorderen van een goede nachtrust
• Het versoepelen van de spieren en gewrichten. 
• Het verbeteren van de bloedcirculatie. 
• Het stimuleren van de functie van de vitale organen
• Het helpen bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn. 
• Het verbeteren van de structuur van de huid en het voeden van het lichaam door de huid.
• Stimuleert het lymfesysteem
• De kruidenoliën reduceert de activiteit van vrije radicalen
• Massage maakt het lichaam stevig

Na de ayurvedische massages is het raadzaam de olie zo lang mogelijk op het lichaam te laten. Trek daarom wat oudere kleding aan of neem dit mee voor na de behandeling.

Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van Ayurvedische reinigingskuren, ook wel Pancha Karma genoemd.
Er zijn situaties waarbij een ayurvedische massage beter niet kan worden uitgevoerd: koorts, obesitas, anorexia, HIV, kanker, diarree, misselijkheid, extreme zwakte, tijdens de menstruatie, bij huidinfecties, bij alcoholisme en alcohol- en drugsgebruik.


Indian Head Massage

Indian Head Massage is gebaseerd op de oude Indiase geneeswijze de Ayurveda. Eeuwen geleden werd deze massage ingevoerd in India en tot nu toe maakt deze massage onderdeel uit van het dagelijkse leven in India.
In tegenstelling tot de massage op de tafel gaat een Indian Head Massage volgens een vaste routine. Deze routine kan er voor zorgen dat u in een diepe ontspanning terecht komt. Tijdens de Indian Head Massage zit u op een gewone stoel en hebt u uw kleding aan, een trui/ shirt zonder capuchon is het beste. Tijdens de Indian Head Massage wordt uw rug, nek, schouders, armen, handen, hoofd en gezicht behandeld. Tijdens de massage kan er olie gebruikt worden om uw hoofd en gezicht te masseren. Olie mag, het hoeft niet.

Door de Indian Head Massage worden blokkades opgeheven welke zich kunnen uiten in hoofdpijn, stijve nek, gespannen spieren in de rug en andere stress gerelateerde klachten. Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam als geest. 

 De effecten van een Indian Head Massage zijn:

 • Het heeft een vitaliserende werking
 • Het werkt zeer ontspannend
 • Het kalmeert lichaam en geest
 • Het kan hoofdpijnklachten verminderen
 • Stress gerelateerde klachten verminderen 

Een Indian Head Massage is geschikt voor zowel jong als oud. Ook heerlijk voor zwangeren.

Indian Head Massage:

±45 minuten = € 39,50
inclusief een voetenbad en voetmassage (±65 minuten) = € 50,-

 

Zwangerschapsmassage 

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam en geest. Een nieuw leven dat in jouw buik groeit is een wonder. 

In deze 9 maanden verandert er een hoop in je lichaam, dit kan gepaard gaan met de nodige ongemakken. Vandaar dat Salon Lisboa een zwangerschapsmassage aanbiedt om de nodige ongemakken te vermakkelijken. Een massage biedt uitkomt bij zowel lichamelijke als geestelijke spanningen, maar vooral niet te vergeten de emotionele aspect. Tijdens een massage krijgt het lichaam de tijd om te herstellen en kan het onder andere zorgen voor een betere nachtrust, minder krampen, minder aanmaak van het stresshormoon en minder rugpijn. 

In elke fase van de zwangerschap heeft een massage een ander effect. in de eerste 3 maanden zorgt een massage ervoor dat je je weer fitter kan voelen en kan ook de hoofdpijn en misselijkheid verlichten. In het tweede semester verlicht de massage klachten als rugpijn, beenkrampen, hoofdpijn, onrust en zorgt het ervoor dat je je beter in je vel gaat voelen. In het laatste semester is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden, slechte nachtrust en krampen.

Twijfel jij of zwangerschapsmassage voor jouw geschikt is of heb je medische klachten? Overleg dan eerst met je arts.

± 30 minuten = € 25,-
± 45 minuten = € 35,-
± 60 minuten = € 45,-

 

Babymassage

Bij babymassage leer ik je hoe jij jouw baby kan masseren. Ik kom bij jou thuis, omdat dat de plek is waar jouw kind zich het prettigst voelt. Ik kom 2x een uur bij je thuis en ook als je na deze 2x nog vragen hebt, kan je me altijd bereiken. Ik kom met de auto naar je toe. Eventuele parkeerkosten komen nog voor jou rekening.

 

Gecombineerde massage

20 euro per half uur en wordt aangepast naar jouw wens. Dit betekend dat het een combi is tussen ontspanning, chakra en marmapunten massage. Je kunt zelf kiezen welk deel je gemasseerd wilt hebben. Je hebt de keus uit bijvoorbeeld: hoofd, schouder, rug, benen etc. Weet je niet hoelang het je nodig hebt, dan kun je me altijd bellen/mailen.

Hieraan vooraf is een intakeformulier die naar waarheid ingevuld dient te worden. Deze kan je op voorhand al invullen en bij de afspraak inleveren.

Bij deze massage gaan we dieper in op de lichamelijke klachten door het stimuleren van de marmapunten. Dit zijn energiebanen die gelinkt zijn met je organen. Dit is een onderdeel uit de Ayurvedische massage. Door mijn Reiki achtergrond, kan ik ook de chakra's weer in balans brengen en wordt er ook tussendoor ontspannend gemasseerd.

30 min € 20,-
45 min € 30,-
60 min € 40,-
90 min € 60,- 
120 min € 80,- 

 

Stoel massage

Stoelshiatsu is een effectieve drukpunt-massage van hoofd, nek, schouders, armen, handen en de rug. 

De massage is laagdrempelig: deze wordt door de kleding heen uitgevoerd en duurt ong. 20 minuten. Bij stoelshiatsu zit je op een ergonomisch verantwoorde stoel (zie afbeelding) die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen.

Stoelshiatsu draagt bij aan: 
- stimulering van de bloedsomloop
- betere doorbloeding van de spieren
minder spanning en stijfheid van de spieren
- afvoer van afvalstoffen
- diepere/constantere ademhaling, ontspanning
- verbetering immuunsysteem

Na de behandeling voel je je zich ontspannen en fit!

20 min € 20,-
30 min € 30,-

 

 

Strippenkaart:

Voor elk gewenste massage aan te schaffen.

Wil je regelmatiger genieten van een heerlijke massage en korting krijgen? Schaf dan een strippenkaart aan. Vaak laten mensen zich masseren als er klachten zijn, maar waarom wachten als je dit ook kunt voorkomen?

Voorwaarden:

 • Op de strippenkaart zal de eind datum, aantal, massageduur en uw naam worden genoteerd.
 • De strippenkaart is 1 jaar geldig
 • Indien de kaart na de geldigheidsdatum is verlopen en er is nog niet voldaan aan het aantal behandelingen, dan is er geen restitutie mogelijk.
 • De strippenkaart moet met elke afspraak meegenomen worden voor aftekening. Wordt deze strippenkaart niet meegenomen tijdens de afspraak, dan wordt het normale tarief gerekend.
 • Minimale afname is 5 behandelingen per strippenkaart.
 • Krijg 15% korting op het totaal bedrag bij minimaal 5 afname en bij 10 of meer 20% korting op het totaal bedrag. 
 • Inwisselen tegen contant geld is niet mogelijk.
 • Indien u een uitgebreidere behandeling  wenst, dan kan dit tegen bijbetaling.
 • Indien u een kortere behandeling wilt, dan waar je strippenkaart voor bedoeld is, dan krijgt u hierop geen restitutie.
 • De strippenkaart is persoonsgebonden. Het is dan ook niet toegestaan deze strippenkaart aan derden door te verkopen, of deze voor commerciële doeleinden te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van ‘Salon Lisboa’.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor de strippenkaart. Bij verlies of diefstal kunt u geen aanspraak maken op de overige behandelingen.
 • De strippenkaart kan niet in combinatie met andere acties/aanbiedingen worden gebruikt. 


De tarieven zijn inclusief:

 • 21% BTW 
 • Gebruik handdoeken 
 • Gebruik olie 
 • 5 min omkleed tijd
 • Kort gesprek (5-10 min.) m.b.t. uw medische achtergrond (geldt alleen bij de eerste behandeling, de afspraak duurt in dit geval dus iets langer).


Bij Salon Lisboa kunt u niet terecht voor erotische massages!

 • Zwangerschap
 • DSC 2053
 • imagesCAHPLBB6
 • imagesCAOT87VI
 • indian head massage
 • DSC 2047
 • 4200420-kaars-en-ontspannende-massage-olie-flessen-voorzijde-van-groene-gras
 • boeddhalotus
 • cat massage
 • ayurvedische massage onderbeen
 • buddha met bloem licht
 • header massage