* Klassieke ontspanningsmassage 
* Intuïtieve, Energetische en Reiki massage
* Stoel massage
* Indian Head massage
* Zwangerschapsmassage
* Baby massage
* Ayurvedische massage
* Voetreflex massage  (onderdeel van Ayurvedische massage)
* Handreflex massage (onderdeel van Ayurvedische massage)Klassieke ontspanningsmassage, de oplossing bij rug- en nekklachten!

De klassieke massage is de oudste therapie die de mens kent. Deze massage vorm werd al 5000 jaar geleden toegepast in het Midden en Verre Oosten. Vanaf 1900 werd de klassieke massage steeds populairder in Europa en sindsdien is de klassieke massage uitgegroeid tot de behandelmethode ter verbetering en behoud van de gezondheid. Door gebruik te maken van verschillende handgrepen en technieken treedt een ontspannen gevoel op en vindt een verbetering plaats van zowel fysieke als psychische klachten. 

Een klassieke massage kan helpen bij de volgende pijn klachten:

• rugpijn en nekpijn
• sport- blessures
• spierpijn
• gevoelloze lichaamsdelen ten gevolge van kou en/of een slechte doorbloeding
• gewrichtspijn

Klassieke massage verbetert bovendien de algehele lichamelijke conditie en het vergroot de mate van bewegelijkheid (met name bij ouderen). 

Klassieke ontspanningsmassage:

± 30 minuten = € 29,50
± 45 minuten = € 39,50
± 60 minuten = € 49,50

Hand, voet of hoofd/gezicht massage ± 35 minuten = € 29,50

 

Intuïtieve, Energetische en Reiki massage

Masseren vanuit je hart, gevoel en intuïtie

Bij deze massage staat de liefdevolle aanraking voorop. En vanuit die liefdevolle aanraking ontstaat een massage op maat, precies passend bij de ontvanger. Het weer in contact komen met je lichaam, waarnemen waar spanning/ontspanning zit. Deze massage zorgt voor een goede doorbloeding. Het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Er kan energie worden vrijgemaakt, die eerst werd verspild door spanning. 

Deze massage heeft een sterk vitaliserende werking, zorgt voor een gevoel van diepe ontspanning en is uiterst geschikt om afvalstoffen af te voeren. Deze massage werkt ook op de inwendige organen en regelsystemen zoals de zenuwen, bloedsomloop en hormonen. Je voelt je lekkerder in je vel, doordat je energie weer kan stromen en zorgt voor herstel.

Daarnaast worden je emotionele en psychische spanningen minder of gaan zelf helemaal weg. Je wordt je bewuster van jezelf en dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf.

Het ondergaan van een massage is ontspannend voor lichaam en geest. Je hoeft even niets en komt helemaal tot rust. Door de aanraking word je je bewust van je lichaam en het bevordert het contact daarmee.

De massage is een lichte en vloeiende massage die invloed heeft op de energiestromen in het lichaam, zoals de bloedsomloop, de lymfestroom, ademhaling, de levensenergie. Het is een massage met veel strijkingen en draaiende bewegingen met de vingertoppen en duimen, meestal in de richting van de voeten. Door zachte druk te geven op de huid wordt energie geleid naar een deel van het lichaam waar een tekort is. Sensaties als warmte, kou, tintelingen, druk en stroomstootjes worden door klanten waargenomen.

Verder stimuleert deze massage de bloedsomloop met als gevolg dat er door het hele lichaam meer zuurstof gaat stromen. Dat is goed voor alle weefsels en ook voor de huid. Spieren kunnen weer soepeler worden en het kan helpen om spanningen in het lichaam op te lossen. Daarnaast is het gewoon fijn om aangeraakt te worden, daarvan te genieten en een rustig moment te hebben helemaal voor jezelf.

Tijdens een massage lig je onder een handdoek. Alleen die lichaamsdelen die op dat moment worden aangeraakt worden ontbloot, de rest wordt bedekt met een handdoek. Je houdt tijdens de massage je onderbroek aan. Een bh mag je uitdoen maar ik kan deze ook losmaken wanneer je op je buik ligt. Het gaat erom dat jij je volledig kunt ontspannen tijdens de massage en dat je je op je gemak voelt. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke massage-olie.

Ik heb veel verschillende etherische oliën in mijn salon die ondersteuning kunnen bieden bij lichamelijke problemen of emotionele worstelingen. Ik kan gebruik maken van één of meerdere oliën tijdens de massage. Als ik weet waar je hulp bij nodig hebt dan kan ik vast uitzoeken welke oliën daar geschikt voor zijn en kan ik het een en ander klaar te zetten. Er zijn ook contra−indicaties voor het gebruik van bepaalde etherische oliën zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk of epilepsie. Heb je een bepaalde aandoening of gebruik je ergens medicijnen voor dan is het belangrijk om dit ook te laten weten. Bij de eerste behandeling zal ik een zuivere massageolie gebruiken met misschien een etherische olie die bij iedereen gebruikt kan worden.

De massage begint met een kort kennismakingsgesprek waarbij we samen stilstaan bij wat er eventueel extra aandacht nodig heeft. Na de massage hebben we nog even een kort nagesprek over hoe de massage is verlopen. 

30 min € 29,50
45 min € 39,50
60 min € 49,50
90 min € 69,50
120 min € 89,50

 

Stoel massage

Stoelshiatsu is een effectieve drukpunt-massage van hoofd, nek, schouders, armen, handen en de rug. 

De massage is laagdrempelig: deze wordt door de kleding heen uitgevoerd en duurt ong. 20 minuten. Bij stoelshiatsu zit je op een ergonomisch verantwoorde stoel (zie afbeelding) die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen.

Stoelshiatsu draagt bij aan: 
- stimulering van de bloedsomloop
- betere doorbloeding van de spieren
- minder spanning en stijfheid van de spieren
- afvoer van afvalstoffen
- diepere/constantere ademhaling, ontspanning
- verbetering immuunsysteem

Na de behandeling voel je je zich ontspannen en fit!

20 min € 20,-
30 min € 30,-

 

 


Indian Head Massage

Indian Head Massage is gebaseerd op de oude Indiase geneeswijze de Ayurveda. Eeuwen geleden werd deze massage ingevoerd in India en tot nu toe maakt deze massage onderdeel uit van het dagelijkse leven in India.
In tegenstelling tot de massage op de tafel gaat een Indian Head Massage volgens een vaste routine. Deze routine kan er voor zorgen dat u in een diepe ontspanning terecht komt. Tijdens de Indian Head Massage zit u op een gewone stoel en hebt u uw kleding aan, een trui/ shirt zonder capuchon is het beste. Tijdens de Indian Head Massage wordt uw rug, nek, schouders, armen, handen, hoofd en gezicht behandeld. Tijdens de massage kan er olie gebruikt worden om uw hoofd en gezicht te masseren. Olie mag, het hoeft niet.

Door de Indian Head Massage worden blokkades opgeheven welke zich kunnen uiten in hoofdpijn, stijve nek, gespannen spieren in de rug en andere stress gerelateerde klachten. Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam als geest. 

 De effecten van een Indian Head Massage zijn:

 • Het heeft een vitaliserende werking
 • Het werkt zeer ontspannend
 • Het kalmeert lichaam en geest
 • Het kan hoofdpijnklachten verminderen
 • Stress gerelateerde klachten verminderen 

Een Indian Head Massage is geschikt voor zowel jong als oud. Ook heerlijk voor zwangeren.

Indian Head Massage:

±45 minuten = € 39,50
inclusief een voetenbad en voetmassage (±65 minuten) = € 50,-

 

Zwangerschapsmassage 

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam en geest. Een nieuw leven dat in jouw buik groeit is een wonder. 

In deze 9 maanden verandert er een hoop in je lichaam, dit kan gepaard gaan met de nodige ongemakken. Vandaar dat Salon Lisboa een zwangerschapsmassage aanbiedt om de nodige ongemakken te vergemakkelijken. Een massage biedt uitkomt bij zowel lichamelijke als geestelijke spanningen, maar vooral niet te vergeten de emotionele aspect. Tijdens een massage krijgt het lichaam de tijd om te herstellen en kan het onder andere zorgen voor een betere nachtrust, minder krampen, minder aanmaak van het stresshormoon en minder rugpijn. 

In elke fase van de zwangerschap heeft een massage een ander effect. in de eerste 3 maanden zorgt een massage ervoor dat je je weer fitter kan voelen en kan ook de hoofdpijn en misselijkheid verlichten. In het tweede semester verlicht de massage klachten als rugpijn, beenkrampen, hoofdpijn, onrust en zorgt het ervoor dat je je beter in je vel gaat voelen. In het laatste semester is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden, slechte nachtrust en krampen.

Twijfel jij of zwangerschapsmassage voor jouw geschikt is of heb je medische klachten? Overleg dan eerst met je arts.

± 30 minuten = € 29,50
± 45 minuten = € 39,50
± 60 minuten = € 49,50

 

Babymassage

Bij babymassage leer ik je hoe jij jouw baby kan masseren. Ik kom bij jou thuis, omdat dat de plek is waar jouw kind zich het prettigst voelt. Ik kom 2x een uur bij je thuis en ook als je na deze 2x nog vragen hebt, kan je me altijd bereiken. Ik kom met de auto naar je toe. Eventuele parkeerkosten komen nog voor jou rekening.

 

 


Ayurvedische massage

Wat is ayurveda?

Ayurveda is letterlijk: de kunst van het leven. Het is een oeroude Indiase gezondheidsleer die geheel uitgaat van het streven naar balans en harmonie. Uitgangspunt is dat ieder mens zijn eigen basisconstitutie heeft. Het is de basis die bepaalt of iemand in balans is. Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd, gezicht, armen, handen en voeten meegenomen worden. 

De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha’s en het reinigen van de weefsels en kanalen. De 3 dosha’s zijn Vata, Pitta en Kapha en zijn opgebouwd uit 5 elementen namelijk ether, lucht, vuur, water en aarde. 

Ayurvedische massage:

- Algehele lichaam ±120 minuten (inclusief hoofd/gezicht) = € 99,50
- Algehele lichaam ±90 minuten (exclusief hoofd/gezicht) = € 79,50 
- Deel massage ±60 minuten = € 59,50

Hand of voetreflex massage ±35 minuten = € 29,50

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Deze massage werkt diep ontspannend en vitaliserend, op lichaam en geest. Er wordt gewerkt met natuurzuivere olie, zo nodig aangevuld met zuivere etherische olie, afhankelijk van uw situatie en uw dosha. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s, heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect.

Voorbeeld van de algehele lichaamsmassage van 90 minuten:

De cliënt ligt op de buik op de massagetafel, het lichaam toegedekt met handdoeken. De massage begint met de billen/bekken. Met behulp van bepaalde grepen wordt de olie ingebracht. Daarna zijn de achterkant van de beide benen aan de beurt. De cliënt wordt gevraagd om zich om te keren, weer onder de handoeken gelegd, waarna de voorkant van de benen en voeten aan bod komen. Weer draait de client zich om en ga ik verder met de bekken, rug en schouders. De cliënt wordt gevraagd zich weer om te keren, weer onder de handdoeken gelegd, waarna het bovenlichaam aan de hele voorzijde wordt gemasseerd, inclusief de armen en handen. 

Bij de algehele lichaamsmassage van 120 minuten wordt het hoofd en gezicht gemasseerd. Hierbij wordt een andere olie gebruikt. Bij de hoofdmassage worden enkele subtiele energiepunten aangeraakt. Hierdoor kom je in een extra diepe ontspanning terecht. 

Waarom een ayurvedische massage ? 

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. Bij regelmatige toepassing helpt massage de lichamelijke, geestelijke en spirituele functies te bevorderen. 

De voordelen van een ayurvedische massage zijn;

• Stress verminderend
• Revitaliseert het lichaam en vermindert vermoeidheid
• Verhoogt de weerstand tegen ziekten en kwalen
• Het bevorderen van een goede nachtrust
• Het versoepelen van de spieren en gewrichten. 
• Het verbeteren van de bloedcirculatie. 
• Het stimuleren van de functie van de vitale organen
• Het helpen bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn. 
• Het verbeteren van de structuur van de huid en het voeden van het lichaam door de huid.
• Stimuleert het lymfesysteem
• De kruidenoliën reduceert de activiteit van vrije radicalen
• Massage maakt het lichaam stevig

Na de ayurvedische massages is het raadzaam de olie zo lang mogelijk op het lichaam te laten. Trek daarom wat oudere kleding aan of neem dit mee voor na de behandeling.

Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van Ayurvedische reinigingskuren, ook wel Pancha Karma genoemd.
Er zijn situaties waarbij een ayurvedische massage beter niet kan worden uitgevoerd: koorts, obesitas, anorexia, HIV, kanker, diarree, misselijkheid, extreme zwakte, tijdens de menstruatie, bij huidinfecties, bij alcoholisme en alcohol- en drugsgebruik.

 

 

 

 

 

Strippenkaart:

Voor elk gewenste massage aan te schaffen.

Wil je regelmatiger genieten van een heerlijke massage en korting krijgen? Schaf dan een strippenkaart aan. Vaak laten mensen zich masseren als er klachten zijn, maar waarom wachten als je dit ook kunt voorkomen?

Voorwaarden:

 • Op de strippenkaart zal de eind datum, aantal, massageduur en uw naam worden genoteerd.
 • De strippenkaart is 1 jaar geldig
 • Indien de kaart na de geldigheidsdatum is verlopen en er is nog niet voldaan aan het aantal behandelingen, dan is er geen restitutie mogelijk.
 • De strippenkaart moet met elke afspraak meegenomen worden voor aftekening. Wordt deze strippenkaart niet meegenomen tijdens de afspraak, dan wordt het normale tarief gerekend.
 • Minimale afname is 5 behandelingen per strippenkaart.
 • Krijg 15% korting op het totaal bedrag bij minimaal 5 afname en bij 10 of meer 20% korting op het totaal bedrag. 
 • Inwisselen tegen contant geld is niet mogelijk.
 • Indien u een uitgebreidere behandeling  wenst, dan kan dit tegen bijbetaling.
 • Indien u een kortere behandeling wilt, dan waar je strippenkaart voor bedoeld is, dan krijgt u hierop geen restitutie.
 • De strippenkaart is persoonsgebonden. Het is dan ook niet toegestaan deze strippenkaart aan derden door te verkopen, of deze voor commerciële doeleinden te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van ‘Salon Lisboa’.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor de strippenkaart. Bij verlies of diefstal kunt u geen aanspraak maken op de overige behandelingen.
 • De strippenkaart kan niet in combinatie met andere acties/aanbiedingen worden gebruikt. 


De tarieven zijn inclusief:

 • 21% BTW 
 • Gebruik handdoeken 
 • Gebruik olie 
 • 5 min omkleed tijd
 • Kort gesprek (5-10 min.) m.b.t. uw medische achtergrond (geldt alleen bij de eerste behandeling, de afspraak duurt in dit geval dus iets langer).


Bij Salon Lisboa kunt u niet terecht voor erotische massages!

 • Zwangerschap
 • DSC 2053
 • imagesCAHPLBB6
 • imagesCAOT87VI
 • indian head massage
 • DSC 2047
 • 4200420-kaars-en-ontspannende-massage-olie-flessen-voorzijde-van-groene-gras
 • boeddhalotus
 • cat massage
 • ayurvedische massage onderbeen
 • buddha met bloem licht
 • header massage